Jdi na obsah Jdi na menu
 


Coursing - Jarní Kralupy 2009

29. 3. 2009

Dneska jsme byli po půl roce opět vyzkoušet, jak to Fajušce běhá za střapečkem při coursingu. A běhalo! Je to super pocit, když se páníčci trefí do něčeho co psíka opravdu baví. I po tak dlouhé době Fajuška neomylně poznala střapečka Lumpa a honila ho co jí síla, nohy a dech stačily....

Týýýýjo lumpíček.. co tady dělá???

 

 Ráno jsme dorazili na poslední chvíli, protože panička sice myslela na to, že se mění čas a tak posunula ručičky budíku sice o hodinu, ale úplně na druhou stranu!! :-/ Nějakým zázrakem.... asi psím jsme se přece jen probudili přesně v minutě, kdy už jsme měli vyrážet z domova na cestu. Tak jsme se v cukuletu přesunuli všichni do auta - páníček tak miluje zrychlený přesuny hned po probuzení :-) tak byl štěstím bez sebe, ale díky jeho akční jízdě na prázdné dálnici jsme dorazili včas. Spolu s náma dorazila tentokrát kompletní rodinka Corrýšová. 

Mááám tě!

 

 Jako tradičně jsme byli první na řadě, nejdřív Fajuška a po ní hned Corrynka, která byla za strapečkem poprvé. Fajuška si odběhla první běh krásně, vypálila na startu co nejrychleji to šlo, po první dlouhé rovince malinko zvolnila, ale pořád neomylně naháněla střapeček. A už je na ní vidět, že nejen běží, ale i přemýšlí a začíná si v zatáčkách nadbíhat aneb co není v nohách musí být v hlavě :-))) 

Kde je? Aaaa táámhle!

 

 Než jsme se dostali na druhý běh, tak Fajuška mohutně poštěkávala a povzbuzovala střapeček hlasitým štěkotem a kňučením... tak moc se těšila na další běh a tak moc chtěla sama opět vyrazit na dráhu. Dostala se pořádně do nálady a do varu a na druhém běhu si dala pořádně záležet. Vyběhla tak rychle, že střapeček dohnala, předehnala a v té rychlosti šlápla pravděpodobně do nějaké myší díry a běh okořenila nefalšovaným saltem. Na vteřinu v nás hrklo jestli se jí něco nestalo, ale Fajuška okamžitě vyskočila na všechny čyři a hurá dohnat toho syčáka ! :-)) Je to šikula i po druhém běhu jí neopustila chuť vydat se na dráhu znovu a tak zase poštěkávala kňučela ...ačkoliv je jinak úplně tichá a klidná :-)

Tak zase pěkně rozvinout zpátky...

 

 Corrynka byla taky báječná a po trošce podpory od páníčků pochopila, že střapeček je lup a je třeba ho dohnat a zakousnout a když panička a páníček už nemůžou (by asi měli víc trénovat :-) musí se toho ujmout ona a vzít to do vlastních pacek. Její úsměvné vyprávění a fotky si můžete prohlédnou na jejím WEBÍKU.

Válečná porada s Corrýškovic smečkou

Potkali jsme opět spoustu psích nadšenců a kamarádům, kterým to běhalo jak při trénicích tak i při závodech. Třeba Australáčci Brut a Aluška nebo pitbulka  Arwenka. Fajuška se díky Janě od Brutíka a její kamarádce zase drobátko osmělila a nechala se ládovat dobrutkama :-)

Díky moc všem za skvělý den a těšíme se na nějaké příště!!!

Moře foteček je TADY.