Jdi na obsah Jdi na menu
 


Haguro No Kaigo II

31. 5. 2009

 

Hagísek a jeho páníčci společně s Ryuškou pořádali již druhý ročník Hagískova srazu Haguro No Kaigo. Protože jsme se zůčastnili prvního ročníku a moc se nám líbilo a protože Hagi je z Fajuščiných nej kamarádů, nemohla naše Fajuška na srazu chybět i kdyby trakaře padaly...

Hromadné foto

 

Nejlepší značka - nejlepší kvalitaA že skoro padaly :-( na sraz jsme vyráželi už v pátek odpoledne za neustávajícího deště a v naději, že v Kolíně je a bude líp. Snažili jsme se přidat, alespoň trošku ruku a packu k dílu, protože všechna příprava a všechno zařizování je pouze na bedrech Hagískových a že je to pořádná porce starostí, nervů a práce! Obdivujeme, že mají tu odvahu věnovat spoustu energie vlastního volného času a i finančních prostředků do takovéto akce. Kromě počasí a neočekávaných okolností to byla akce velmi vydařená. V pátek večer jsme poseděli s přáteli, kteří byli stejně nedočkavý jako naše smečka a vyrazili na sraz o den dřív. A při zábavném někdy, ale i smutném vyprávění jsme při Hagískově vynikajícím guláši vydrželi sedět až do půl druhé :-)

V sobotu brzo ráno se začínali sjíždět další a další akití nadšenci, naši přátelé i lidé neznámí, většinou v každém přijíždějícím autě byla nějaká ta akitka či dvě. V sobotu dopoledne se konala velice zajímavá přednáška veterinárního lékaře pana doktora, který je specialista na kožní choroby. Po něm následovala přednáška poradkyně chovu a za ní následovala přednáška paní Jůzové o Japonsku provázená fotografiemi a videem z japonské výstavy. Odpolední program byl okořeněn procházkou do centra města Kolín. Bohužel nás opět nemilostrně zkrápěl déšť a tak se procházka zkrátila na minimun. I tak však byla pro náhodné kolemjdoucí naše početná skupina lidí a nezvyklých chlupáčů velkým zpestřením propršeného sobotního odpoledne. Díky naší účasti ve vědomostní soutěži Kurabe jsme získali mnoho krásných cen, a tak nám teď  ranní káva připadá sladší a za spokojeného Fajuščina chroupání psích suchárků se nám krásně spí na plyšovém polštářku. Ještě jednou díky.

Feiko se opět nechala rozmazlovat sýrem od své oblíbené kamarádky Inu a ani na nového člena naší party Oríska se nijak nexichtila.

Krmení....

V neděli se konala neoficiální výstava, kterou posuzovala paní Pavlíková. Poháru za účast se nedalo odolat ;-) a tak jsme si taky jeden za předvedení s Feiko v kruhu zasloužily. 

V kruhu

Odpolední schůze klubové sekce jen umocnila pochmurný a propršený den, ale o tom až příště. Rádi jsme opět po delší době potkali některé přátele a jejich akiťáky. Někteří bohužel nedorazili, což nám bylo líto. Tak snad třeba zase příště ;-) Velké díky rodině Rudolfové a jejich smečce za skvělou organizaci, trpělivost, čas a nadšení !!! Tak zase za rok .. AHOJ! :-)