Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prochajda s Ešusem

24. 2. 2010

Připadalo by vám divné procházet se po horách s částí vašeho kuchyňského náčiní či nádobí? Třeba taková procházka s kastrolem či ešusem zní vskutku podivně :-) Pokud si však pod Ešusem představíte zrzavého kluka jako buka, maďarského temperamentu pravým jménem nazývaného Ash tak to je již jiná!

Na královce

Na tradiční zimní dovolenou do hor dorazil Ešusek se svojí smečkou z Prahy. Vloni jsme jejich návštěvu prošvihly díky hárání Fajušky, ale letos nic nebránilo v domluvený termín (no domluvený...díky pracovním povinnostem jsme ho dvakrát změnily) dorazit na plánovanou vychajdu. Fajuška se při prvním setkání s Ešuskem chovala jako tradičně... svým osobitým způsobem vysvětlo-vala nebohému Ešuskovi, že o žádný techtle mechtle nestojí, o to víc, když jsme jí před její jemný japonský čenich předhodili zrzavého Maďara :-)) Považte jak by si jen mohl rozumět japonec s madarem! Po několika minutách naléhání (neustálého kvílení) Ešuska na jeho paničku, hned po té co zjistil, že to pruhované držkaté je BABA a po dalších pár minutách naléhání paničky Ešuska na mě, jsem nevydržela a po uzavření dohody já za nic nemohu já vás včas varovala oba, došlo na vypuštění obou čtyřnožců z vodítek. A bylo rodeo :-)

Fajuška držkovala... Ešusek jako neodolatelný, nepřekonatelný a hlavně neoblomný milovník přemlouval a přemlouval, až se mu za hrůzostrašných zvuků obou (něco ve stylu vraždění neviňátek) podařilo pruhovanou Fajfku přesvědčit. Fajuška vzala Ešuska na milost a dala se Ešuskem ukecat ke hře. No ke hře... hrátky trošku připomínali boje na dálném východě za neustálého hřmnění všech zůčastněných, neboť obě paničky měly hodně práce, aby je dvojice rozdováděných neřízených střel země-vzduch (jinak se to opravdu nazvat nedá) nesmetla z cesty :-) Kolemjdoucí náhodní turisté a běžkaři nevěřili vlastním očím a čekali, kdy se do sebe pustí i paničky a budou se snažit vyškrábat si oči, páč se jim servali jejich miláčci. K údivu všech ve dvojici panička-panička nepadla ani jedna facka... o dvojici pes-pes se to už tak jednoznačně tvrdit nedá :-) Po sklidnění situace na procházkovém bojišti se Fajuška začala zajímat, jaké že se to rozdávají u Ešusů pamlsky a přilepila se na neodolatelnou kapsu paní Ešusové. Prakticky plynule se pak přešlo na pravděpodobně Ešuskovu velmi oblíbenou hru zvanou vláček :-))

Vlááááček

 Pro čtenářovo uklidnění již jen dodávám, že došlo pouze na techtle ... a k mechtlím jsme se i přes Ešuskovo usilovné přemlouvání naštěstí nedostali, Fajuška byla neoblomná. Případné zájemce tedy musíme zklamat...zrzavo-pruhovaná štěňátka maďarského temperamentu s japonskou držkatostí tedy nebudou :-) Moc děkujeme rodince Ešusových za skvělou vychajdu! A jak viděli oni společnou prochajdu jejich očima a o celé jejich zimní dovolené se můžete dočíst TADY

Kvalita foteček není zrovna reprezentativní, pro představu celé akce snad ale postačí....za A zůstal páníček v teple domova a za B horší počasí na focení s mým malým foťáčkem už snad být nemohlo :-( ten šedý nádech způsobila orosená čočka...asi jak se mě při akčních scénách rosilo čelo. Příště pořídím záznam zvukový... nebude orosený a bude mnohem víc autentický než fádní a statické foto :-)   

Fotky ZDE