Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. Beagle dogtrekking Pojizeřím za sluncem

 

Fája + Dokýšek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Poprvé jsme vyrazili na dogtrekkovou akci v týmu ve třech :-) a opět jsme se vydali na dogtrekkingovou akci Pojizeřím za sluncem od Be happy Semily. Díky Dokýškově stáří (mládí) jsme se mohli zůčastnit pouze nejkratší trasy pro štěňátka , malé pejsky a kočárky a s námi se této trasy zůčastnila i Eva s Kerrinkou. Kazíčkovic se vydali na trasu delší a tak jsme se tentokrát trošku míjeli :-(

Trasa se konala v horském terénu v okolí Jablonce nad Jizerou. Celý den byl ve znamení velkých kopců směrem nahoru a dolu ... dalo by se říct, že ty dolu jsou horší o to hůř když nás skrápěl nepřestávající déšť (některým už i sněžilo) a hodně to klouzalo. Startovali jsme brzy po tom co jsme dorazili na místo a start byl doslova letmý. Zatím co si v klidu přezouvám vycházkovou obuv a snažím se připoutat na bederák  Fáju za neustálého hlasitého povzbuzování Dokýška, přiběhne Eva s Kerrinkou a křičí jdeméééééééééééé :-))))))) a protože sem již ostřílená spoustou výcvikových lekcí vím, že povel je povel a nesmí se neposlechnout :-) Prvního půl kilometru sem se snažila srovnat vodítka, srovnat chlupáče co se motali jak vítr v bedně. Další dva kilometry do prudkého kopce bylo prostě o zábavu postaráno, Dokýšek táhnul mě, já táhnula Fáju. Při zhruba pátém kilometru se na chvilku objevilo sluníčko, Fajuška přestala zdržovat a nahodila se do tažného modu, Dokýšek se přestal motat ve vodítkách a oba začali táhnout jedním směrem jak řádní tahouni. Cestou z prudkých kopců je tažná síla krát dvě na klouzavém povrchu někdy celkem nebezpečná. Dokýšek vystřídal tentokrát Kazíkovu pozici a užíval si dvou holek Fajušky a Kerrinky a střídavě během cesty se k oběma tulil :-) Překonali jsme bez mrknutí oka i mostík, který byl vyroben z kovové průhledné sítě, Z podobného mostku Fajuška na jaře v Nymburce udělala doslova show pro davy lidí :-))  Organizátoři nám tentokrát zpestřili trasu i kvízovými otázky a tak bylo celou cestu o zábavu ostaráno.

Za cílovou páskou, kterou proběhla Eva s Kerri minutku před námi se Fajuška rovnou dožadovala odpočinku v autě a Dokýšek naopak upaloval mezi smečku hrajících si bíglíků a vypadalo to, že vlastně ani žádný trek nešel :-) Při vyhlášení jsme byli příjemně překvapení, protože  tím jak jsme pospíchali před deštěm do cíle jsme si vyšlapali 2. místo :-) a Eva s Kerrinkou  1. místo z přihlášených 17 týmů!

 Umístění Kazíčkovic zatím neznáme, ale podle fotek už teď víme, že si taky vyšlapali krásný pohár, takže moc gratulujeme !

 

Před cílovou páskou

Dokýšek řádí po treku :-)

Děkujeme organizátorům za hezkou akci a těšíme se na příště !

Naše fotky ZDE, fotky od organizátorů ZDE