Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční Ještěd

5. 1. 2008

JeštědV sobotu 29.12 si skupinka odvážných ve složení tři baby (Roxana, Laida, Fajka) tři fenky (Ariška, Corrynka, Fajkýšek) a jeden odvážný zástupce mužského pohlaví předsevzala zdolat vrchol Ještědu (1012 m.n.m.) Vydali jsme se po modré směrem k vrcholu, protože návrh jít kolmo nahoru pod lanovkou byl velkou většinou účastníků ihned zamítnut :-) Corrynka si mohla pobíhat na volno jako bezstarostné mláďátko a Ariška a Fajka měly na sobě postroj a pomáhaly paničkám do strmých kopců.... cestou zpátky bohužel pomáhaly i ze strmých kopců a tak byla cesta dolů díky ledu ještě obtížnější nežli cesta nahoru. Na vrcholu Ještědu jsme se dlouho neohřáli, protože bychom při ohřívání asi umrzli. Zvládli jsme udělat několik vrcholových fotek, rychle shlédnout panoráma mraků z kterých trčel jen málokterý kopeček a honem jsme pospíchali do závětří. Hospůdka kde jsme se chtěli ohřát byla z technických důvodů zavřená a tak jsme v jejím závětří alespoň posvačili a ohřáli se teplým čajíčkem od Roxi. Na zpáteční cestě jsme se ještě zastavili na malém občerstvení pod lanovkou.

Za odpoledne jsme absolvovali dvakrát jízdu tramvají, jednou autobusem a piraňka dokonce přežila, že jsme v jejím milovaném autíčku vezli ještě Arišku. Díky bohu to přežila i Ariška s paničkou ;-)  

Děkujeme všem účastníkům, děkujeme Roxi za fotečky, těšíme se na další výletík a doufáme, že se k nám příště přidají i další.    

 

Zdolání vrcholu Ještědu

  

J při naší návštěvě na výstavě v Letňanech jsme při setkání s Corrynkou zjistili, že podoba s Fajkou je čistě náhodná a nebo to není náhoda a jsou to sestřičky nebo dvojčátka :-)

Vpravo Fajka, vlevo Corry a nebo vpravo Corry, vlevo Fajka? KDO JE KDO? :-))

 

Kdo je kdo?

 

 

  

Více fotek v galerii a zde.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Vánoční Ještěd 2007